11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εισηγήσεις της κ. Μ. Πεσκετζή και της κ. Ντ. Μπουγιούκου, από την εκδήλωση - αφιέρωμα στον Γρ. Ξενόπουλο, βρίσκονται στην ενότητα Άρθρα - Μελέτες.


11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί σε εκδήλωση - αφιέρωμα στον Γρηγόριο Ξενόπουλο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 18.30 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά "JEANNE D’ARC" ( Eλ. Βενιζέλου 12Α Πειραιάς )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Εισαγωγική ομιλία: κ. Αικατερίνη Ναούμ – Γιάνναρου, πρόεδρος του Σ.Φ.Π., τ. Λυκειάρχης
  • Προεδρείο: κ. Μαρία Κασκαντάμη, δρ., Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου
  • Γρηγόριος Ξενόπουλος, «Η ζωή μου σαν μυθιστόρημα. Αυτοβιογραφία.»:Ο απολογισμός ενός συγγραφέα. κ. Μαρία Κ. Πεσκετζή, δ.φ., Συγγραφέας, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων
  • Γρηγόριος Ξενόπουλος, ο πρωτοπόρος της νεοελληνικής λογοτεχνικής κριτικής, κ. Ντίνα Μπουγιούκου, Φιλόλογος
  • «Κάποια Χριστούγεννα», από τις «Αθηναϊκές επιστολές» του Γρ. Ξενόπουλου, διαβάζει ο κ. Ιωάννης Μαρίνος, καθηγητής του 4ου Γ.Ε.Λ. Κερατσινίου, Ηθοποιός, Επίτιμο μέλος του Σ.Φ.Π.
  • «Η Γυναίκα στον Ξενόπουλο», θεατρική απόδοση της «Στέλλας Βιολάντη» από τη θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Πειραιά, υπό την καθοδήγηση της κ. Γεωργίας Σκοτιδάκη, Φιλολόγου, εμψυχώτριας της θεατρικής ομάδας
  • Επτανησιακά τραγούδια ερμηνεύει η χορωδία «ΦΑΙΑΚΩΝ ΩΔΗ» της ΟΣΚΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής «Ιωάννης Καποδίστριας»). Πρόεδρος: κ. Γιώργος Κοσκινάς. Μαέστρος: κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος
  • Επιμέλεια προβολής εικόνων με τη ζωή του συγγραφέα: κ. Γεωργίου Γεώργιος, Φιλόλογος, Καθηγητής του 2ου Γυμνασίου Καλλίπολης, Γενικός Γραμματέας του Σ.Φ.Π.

Στους εκπαιδευτικούς θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡH

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι προστέθηκε η εισαγωγική ομιλία της κ. Γιούλας Κωνσταντοπούλου, Δρ Ιστορίας και Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά, και η εισήγηση της κ. Χρ. Αργυροπούλου, Επίτιμης Συμβούλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Συγγραφέα, με τίτλο «Ποίηση και ποιητική στο ποιητικό έργο του Ν. Καββαδία.» στην ενότητα Άρθρα - Μελέτες.

Τις φωτογραφίες από την εκδήλωση - αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία, μπορείτε να δείτε εδώ


10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί στην εκδήλωση - αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία», την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18.30 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά JEANNE D’ARC (Eλ. Βενιζέλου 12Α, Πειραιάς).

Την επίσημη πρόσκληση καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης,
μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ,.


23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από τις αρχαιρεσίες της 20ης Μαρτίου 2017 προέκυψε νέο Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά. Η σύνθεση του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. Πρόεδρος: Ναούμ - Γιάνναρου Αικατερίνη
2. Αντιπρόεδρος: Κωνσταντοπούλου Γιούλα
3. Γενικός Γραμματέας: Γεωργίου Γεώργιος
4. Ειδικός Γραμματέας: Καβουκλή Μαρία
5. Οργανωτικός Γραμματέας: Τρέζου Αναστασία
6. Ταμίας: Κορώνη Ελένη
7. Έφορος Βιβλιοθήκης: Κοκκινάκη Αθηνά


ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. Κατσαρά Ειρήνη
2. Μιχαήλ Μαρίνα
3. Λεοντσίνη Αντζολέτα


Τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Φ.Π., αφού σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή σας, σας καλούμε σε συνεργασία για την υλοποίηση των στόχων μας.
Η συμμετοχή όλων των συναδέλφων φιλολόγων στο Σ.Φ.Π. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του.
Πατήστε εδώ για να δείτε την πρωτότυπη σχετική ανακοίνωση

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά καλεί τους Φιλολόγους του Πειραιά σε Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.30 μ.μ. στο 1ο Γενικό Λύκειο Πειραιά (Αφεντούλη 5), με θέματα:

Α) Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. και
Β) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, υποβολή υποψηφιοτήτων για ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, τόπος και χρόνος εκλογών.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, χωρίς άλλη πρόσκληση.

Η συμμετοχή όλων σας στη Γενική Συνέλευση θεωρείται απαραίτητη.


23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι προστέθηκε η εισήγηση του κ. Αντώνη Μαστραπά, δ.φ., Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων Πειραιά και Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων με τίτλο «Ο Αρχαίος Πειραιάς: ένα πρότυπο δημοκρατικής οργάνωσης.» στην ενότητα Άρθρα - Μελέτες.

Τις φωτογραφίες από την εκδήλωση με θέμα «Ο Πειραιάς μέσα από την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τη Λογοτεχνία», μπορείτε να δείτε εδώ


08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τη φιλολογική εκδήλωση με θέμα: «Ο Πειραιάς μέσα από την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τη Λογοτεχνία.», την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.30 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά JEANNE D’ARC (Eλ. Βενιζέλου 12Α, Πειραιάς).

Την επίσημη πρόσκληση καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης,
μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ,.


20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι προστέθηκε η εισήγηση της κ. Αγάθης Γεωργιάδου με τίτλο «Ο άπατρις νόστος του Γιώργου Σεφέρη» στην ενότητα Άρθρα - Μελέτες.

19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι προστέθηκε η εισήγηση της κ. Μαρίας Πεσκετζή με τίτλο «Γιώργος Σεφέρης και T. S. Eliot, παράλληλη πορεία στους δρόμους του Ευρωπαϊκού Μοντερνισμού» στην ενότητα Άρθρα - Μελέτες.

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι προστέθηκε η εισήγηση της κ. Μαρίας Νέζη με τίτλο «Διαδικτυακά εργαλεία ανάγνωσης της Σεφερικής ποίησης» στην ενότητα Άρθρα - Μελέτες.

26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι προστέθηκε η εισήγηση της κ. Ανθούλας Δανιήλ με τίτλο «Η Λεωφόρος Συγγρού στην ποίηση του Γ. Σεφέρη» στην ενότητα Άρθρα - Μελέτες.

Τις φωτογραφίες από την εκδήλωση προς τιμή του Γιώργου Σεφέρη, μπορείτε να δείτε εδώ


06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση – αφιέρωμα στον «Γιώργο Σεφέρη», την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.30 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά JEANNE D’ARC (Eλ. Βενιζέλου 12Α, Πειραιάς).

Την επίσημη πρόσκληση καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας,
μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ, και εδώ,.


27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί σε εκδήλωση - αφιέρωμα στην 7η Τέχνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 5 Απριλίου, και ώρα 19.00 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά 'JEANNE D’ARC'(Eλ. Βενιζέλου 12Α , Πειραιάς).

Την επίσημη πρόσκληση καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας, μπορείτε να δείτε εδώ,18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί Πειραιά σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 21.00 μ.μ., στην ταβέρνα «Χάιδος» (Έβρου 22 και Παπαναστασίου, Κερατσίνι, τηλ. 210-4613702).

Τιμή συμμετοχής : 15€ ανά άτομο
(Πλήρες μενού, απεριόριστο κρασί και ζωντανή μουσική. Τιμή αναψυκτικού – μπύρας: 1 €.)

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
Ναούμ Αικατερίνη: 6972662534
Γεωργίου Γεώργιος : 6972114526
Κωνσταντοπούλου Γιούλα: 6944449550
Καβουκλή Μαρία : 6977585383
Κορώνη Ελένη : 6946801938
Μανιτάρη Γιώτα: 6973884362
Αραθύμου Αικατερίνη: 6977729759

Με χαρά σας περιμένουμε με τους φίλους σας.

Την επίσημη πρόσκληση για την εκδήλωσή μας, μπορείτε να δείτε εδώ30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 ετών από τη γέννηση του Αριστοτέλη, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί σε επιμορφωτική συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.30 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά JEANNE D’ARC (Eλ. Βενιζέλου 12Α, Πειραιάς).

Ο κ. Ιωάννη Σπυράλατος, μ.δ.ε. Ιστορία της Φιλοσοφίας, Θεολόγος, Φιλόλογος, Καθηγητής του Ζαννείου Πειραματικού Γυμνασίου Πειραιά, μας παραχώρησε το κείμενό του:

«Η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας (ΑΕΦ) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»,
το οποίο μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.Η κ. Ελένη Λεοντσίνη, Επίκουρη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μας παραχώρησε τα παρακάτω κείμενα:

1. «Έρως και ερωτική αγάπη κατά τον Αριστοτέλη.» , το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.
2. «Αριστοτελική πολιτική φιλία και φιλελεύθερη κοινότητα.» , το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.
3. «Μορφές φιλίας κατά τον Αριστοτέλη.» , το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

4. «Δημοκρατία και πολιτική φιλία κατά τον Αριστοτέλη. Φιλοσοφικές και διδακτικές προσεγγίσεις.» , το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση – αφιέρωμα στον «Μανόλη Αναγνωστάκη», την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18.30 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά JEANNE D’ARC (Eλ. Βενιζέλου 12Α, Πειραιάς).

Την επίσημη πρόσκληση καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας,
μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ, και εδώ,.


11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από τις αρχαιρεσίες της 18ης Φεβρουαρίου 2015 προέκυψε νέο Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά. Η σύνθεση του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. Πρόεδρος: Ναούμ - Γιάνναρου Αικατερίνη
2. Αντιπρόεδρος: Κωνσταντοπούλου Γιούλα
3. Γενικός Γραμματέας: Γεωργίου Γεώργιος
4. Ειδικός Γραμματέας: Καβουκλή Μαρία
5. Οργανωτικός Γραμματέας: Αραθύμου Αικατερίνη
6. Ταμίας: Κορώνη Ελένη
7. Έφορος Βιβλιοθήκης: Μανιτάρη Γιώτα


ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. Κοκκινάκη Αθηνά
2. Τσεβά Ιωάννα
3. Τρέζου Αναστασία


Τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Φ.Π., αφού σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή σας, σας καλούμε σε συνεργασία για την υλοποίηση των στόχων μας.
Η συμμετοχή όλων των συναδέλφων φιλολόγων στο Σ.Φ.Π. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του.
Πατήστε εδώ για να δείτε την πρωτότυπη σχετική ανακοίνωση

12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι στις 18 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.

Την επίσημη ανακοίνωση, μπορείτε να δείτε εδώ,10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος πρόεδρος
του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά,
Μανώλης Παπαδάκης,
στις 25 Δεκεμβρίου 2014,
αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό
στα γράμματα και στον πολιτισμό αλλά και ανεκτίμητη πνευματική κληρονομιά.


Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και θλίψης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό Αγίου Γερασίμου του νεκροταφείου Σχιστού. Φίλοι, συγγενείς και άνθρωποι του πνεύματος, των γραμμάτων και του πολιτισμού τον αποχαιρέτησαν και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Σύντομο βιογραφικό για τον Μανώλη Παπαδάκη

(από κείμενο του πρόεδρου της Π.Ε.Φ. κ. Αν. Στέφου)

Γεννημένος στην Ιεράπετρα το 1932, φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή το 1976, και μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαίδευσης (1975-1977). Υπηρέτησε ως φιλόλογος καθηγητής σε σχολεία  της γενέτειράς του και του Πειραιά (Ράλλειο), ως Γυμνασιάρχης (Αγ. Νικόλαο Κρήτης), Λυκειάρχης (Σύρο) και Σχολικός Σύμβουλος, με την πρώτη εφαρμογή του θεσμού, στους Νομούς Λασιθίου, Αργολίδας και Πειραιά, όπου πρωτοστάτησε και στην ίδρυση του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά.

Αποχαιρετισμός στον Επίτιμο Πρόεδρο
του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά ,
Μανώλη Παπαδάκη

(Από την πρόεδρο του Σ.Φ.Π. , κ. Ναούμ - Γιάνναρου Αικατερίνη)

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του προσφιλούς Επιτίμου Προέδρου μας.

O Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά, σήμερα, θρηνεί για την απώλεια του ιδρυτή του.

Πολυαγαπημένε μας πρόεδρε,

Υπήρξες ο πνευματικός μας πατέρας, ο εμπνευστής, ο καθοδηγητής και ο εμψυχωτής μας.

Με το εύρος των γνώσεών σου, το κύρος σου και τις ιδέες σου ήσουν πάντα κοντά μας, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια με ευγένεια, καλοσύνη, απλότητα, χιούμορ και ευχάριστη διάθεση.

Είχες το χάρισμα των ξεχωριστών ανθρώπων, που έχουν αποφασίσει ότι η ζωή αξίζει, όταν δημιουργείς, όταν αισθάνεσαι, όταν αγωνίζεσαι και όταν προσφέρεις.

Σε κάθε εκδήλωσή μας, ακόμα και όταν η υγεία σου δεν το επέτρεπε, ήσουν παρών.

Μας ενθάρρυνες και μας ενίσχυες. Και εμείς αντλούσαμε δύναμη από εσένα, για να κάνουμε το όραμά σου πράξη.

‘Ιδρυσες τον Σύνδεσμό μας με σκοπό την προαγωγή και την ανάπτυξη των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Αγωνίστηκες γι΄ αυτό και μας μεταλαμπάδευσες τις ιδέες σου, τις αξίες σου, τη θέλησή σου και την επιμονή σου.

Υποσχόμαστε πως ποτέ δεν θα σε ξεχάσουμε και θα είσαι πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Θα συνεχίσουμε το έργο σου, σαν να μην έφυγες ποτέ, αλλά σαν να είσαι δίπλα μας, να μας συντροφεύεις και να μας καθοδηγείς.


Η φωνή σου ηχεί καθώς θυμόμαστε τη στιγμή εκείνη που μας διάβασες απόσπασμα από τον «Καπετάν Μιχάλη», στην εκδήλωσή μας για τον Νίκο Καζαντζάκη. Πόση συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια δεν νιώσαμε εκείνη την ημέρα!

Σήμερα, οι ουρανοί θα είναι ανοιχτοί να σε υποδεχτούν, όπως κι εσύ άνοιξες διάπλατα τον ουρανό του Πειραιά και έριξες άπλετο φώς πνεύματος και πολιτισμού.

Το κενό που αφήνεις είναι δυσαναπλήρωτο, όμως…

Η μνήμη σου θα παραμείνει αιώνια και θα είσαι φωτεινό παράδειγμα στις πράξεις μας, γιατί τέτοια προσωπικότητα και τέτοιο μεγαλείο ψυχής

ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ
ΖΕΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ - ΑΙΩΝΙΑ

Θα σε θυμόμαστε πάντα με πολλή αγάπη.

Σε αποχαιρετούμε με σπαραγμό καρδιάς.

Καλό ταξίδι στη γειτονιά των Αγγέλων.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε λίγο θα σε δεχτεί.
24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα: «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5/5/2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά 'JEANNE D’ARC'(Eλ. Βενιζέλου 12Α , Πειραιάς).

Την επίσημη πρόσκληση καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας, μπορείτε να δείτε εδώ,19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί σε φιλολογική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο ΚΑΒΑΦΗ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3/2/2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά 'JEANNE D’ARC'(Eλ. Βενιζέλου 12Α , Πειραιάς).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Προσφώνηση: κ. Αικατερίνη Ναούμ – Γιάνναρου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά.
Προεδρείο: κ. Κατερίνα Μπρεντάνου, δ.φ., Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, Θεατρολόγος.
«Ο Ιουλιανός στην ποίηση του Καβάφη.», κ. Αναστάσιος Στέφος, δ.φ., Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Δ. Ε.
«Ταφικές επιγραφές και επιτύμβια επιγράμματα ως ποιητική ύλη στον Καβάφη.», κ. Τασούλα Καραγεωργίου, δ.φ., Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, Ποιήτρια.
«Ο ερωτικός Καβάφης.», κ. Αγάθη Γεωργιάδου, δ.φ., Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, Συγγραφέας.
Απαγγελία ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη, κ. Ιωάννης Μαρίνος, καθηγητής του 4ου ΓΕΛ Κερατσινίου, Ηθοποιός, Επίτιμο Μέλος του Σ.Φ.Π.
Μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη από μέλη της χορωδίας της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά 'JEANNE D’ARC'. Στην κιθάρα συνοδεύει ο κ. Δημήτρης Μούσουρας, καθηγητής Μουσικής της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά 'JEANNE D’ARC', Μαέστρος. Στο πιάνο ο απόφοιτος της Σχολής κ. Παναγιώτης Καλύβας. Διδασκαλία τραγουδιών, κ. Δημήτρης Μούσουρας.
Κινησιολογική δραματοποίηση ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη(Τείχη, Τρώες, Περιμένοντας τους Βαρβάρους, Θερμοπύλες). Σκηνοθεσία – διδασκαλία, κ. Λένα Βεντούρη, Φιλόλογος, καθηγήτρια ΓΕΛ Καλλίπολης. Παρουσιάζουν μαθητές του ΓΕΛ Καλλίπολης.
Επιμέλεια προβολής εικόνων με τη ζωή του τιμώμενου ποιητή, κ. Γεωργίου Γεώργιος, Φιλόλογος του 2ου Γυμνασίου Καλλίπολης, Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά.

Την επίσημη πρόσκληση για την εκδήλωσή μας, μπορείτε να δείτε εδώ,
ενώ εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.


Στους εκπαιδευτικούς θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.


19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 14 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:00 μ.μ., στην ταβέρνα «Χάϊδος» (Έβρου 22 και Παπαναστασίου, Κερατσίνι, τηλ. 210-4613702).

Σας περιμένουμε μαζί με τους φίλους σας να κάνουμε μαζί το ξεκίνημα της νέας χρονιάς με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, με ελεύθερη κατανάλωση κρασιού, με καλό φαγητό και κυρίως καλή παρέα.


Τιμή συμμετοχής : 15€ ανά άτομο
(τιμή αναψυκτικών: 0.50 λεπτά το τεμάχιο τιμή μπύρας: 1.5 € το τεμάχιο.)

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
Ναούμ Αικατερίνη: 6972662534
Γεωργίου Γεώργιος : 6972114526
Καβουκλή Μαρία : 6977585383
Τσεβά Ιωάννα : 6942635585
Ηλιάδου Μαίρη : 6973852766
Γιούνης Αθανάσιος: 6947943540
Κορώνη Ελένη : 210 - 4111208

Την επίσημη πρόσκληση για την εκδήλωσή μας, μπορείτε να δείτε εδώ11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι προστέθηκαν φωτογραφίες από την εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά για την εκδήλωση προς τιμή του Μενέλαου Λουντέμη, καθώς και τρία νέα κείμενα στην ενότητα Άρθρα - Μελέτες.

Τις φωτογραφίες από την εκδήλωσή μας, μπορείτε να δείτε εδώ


6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 15 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:30 μ.μ., στην ταβέρνα «Χάϊδος» (Έβρου 22 και Παπαναστασίου, Κερατσίνι, τηλ. 210-4613702).

Σας περιμένουμε να κάνουμε μαζί το ξεκίνημα της νέας χρονιάς με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, με ελεύθερη κατανάλωση κρασιού, με καλό φαγητό και κυρίως καλή παρέα.
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί σε φιλολογική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μενέλαο Λουντέμη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23/1/2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne D’Arc (Eλ. Βενιζέλου 12Α , Πειραιάς) με την τιμητική παρουσία της Μυρτώς Λουντέμη.
Πατήστε εδώ για να δείτε την πρωτότυπη πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης

13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΑΛΑΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ (1884-1977)

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα http://users.sch.gr/chkoumpar/ αναρτήθηκαν σε ψηφιακή μορφή 129 "Νεοελληνικά Αναγνώσματα", τα οποία συγκροτούν το διασωσμένο και προσωπικό, πλήρες κατά το δυνατόν, αρχείο της Χρ. Κουμπάρου-Χανιώτη.
Πρόκειται για τα σχολικά εγχειρίδια που διδάσκονταν στην Ελλάδα για το μάθημα των "Νέων Ελληνικών" (Λογοτεχνίας) από το 1884 έως το 1977 στους κύκλους εκπαίδευσης που αντιστοιχούν στη σημερινή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ο αναγνώστης/ερευνητής σε αυτό το ψηφιοποιημένο αρχείο μπορεί να βρει 3.400 έργα 500 περίπου συγγραφέων που ανθολογούνται και έτσι να μελετήσει την ιδεολογική κατεύθυνση και τη θεωρητική συγκρότηση του μαθήματος. Επιπλέον, ο εκπαιδευτικός της πράξης έχει πλέον διαθέσιμο ένα πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για το μάθημα της Λογοτεχνίας, σύμφωνα με το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα για την Α΄ Λυκείου.
Για τους ειδικούς ερευνητές διατίθενται δωρεάν τρία DVDs με αυτά τα ψηφιοποιημένα σχολικά εγχειρίδια και δύο σχετικές μονογραφίες.

03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από τις αρχαιρεσίες της 6ης Νοεμβρίου 2012 προέκυψε νέο Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά. Η σύνθεση του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. Πρόεδρος: Ναούμ Αικατερίνη
2. Αντιπρόεδρος: Καβουκλή Μαρία
3. Γενικός Γραμματέας: Γεωργίου Γεώργιος
4. Ειδικός Γραμματέας: Ηλιάδου Μαίρη
5. Οργανωτικός Γραμματέας: Γιούνης Αθανάσιος
6. Ταμίας: Τσεβά Ιωάννα
7. Έφορος Βιβλιοθήκης: ΚΚορώνη Ελένη


ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. Νικολέτου Χριτωμένη
2. Τρέζου Αναστασία
3. Μανιτάρη Παναγιώτα


Τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Φ.Π., αφού σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή σας, σας καλούμε σε συνεργασία για την υλοποίηση των στόχων μας.
Η συμμετοχή όλων των συναδέλφων φιλολόγων στο Σ.Φ.Π. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του.
Πατήστε εδώ για να δείτε την πρωτότυπη σχετική ανακοίνωση

17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι στις 6 Νοεμβρίου 2012, ημέρα Τρίτη, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο 6ο ΓΕΛ Πειραιά (Αφεντούλη 5, Πειραιάς) από τις 9 π.μ. έως και τις 17.00 μ.μ.

Αιτήσεις υποψηφιότητας για το Δ.Σ. και το Ε.Σ. θα γίνονται δεκτές έως και την 5/11/2012 και ώρα 14.00 μ.μ. στο 4ο ΓΕΛ Κερατσινίου υπόψη κ. Μεταξίας Κωστούλα (4ο ΓΕΛ Κερατσινίου, fax 2104002616, mail@4lyk-kerats.att.sch.gr).Για να δείτε το πρωτότυπο κείμενο της ανακοίνωσης πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την αίτηση υποψηφιότητας πατήστε εδώ


05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά καλεί τους Φιλολόγους του Πειραιά σε Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 μ.μ. στο 6ο Γενικό Λύκειο Πειραιά (Αφεντούλη 5) με θέματα:

Α) Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. και
Β) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, υποβολή υποψηφιοτήτων για ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, τόπος και χρόνος εκλογών.

Η συμμετοχή όλων σας στη Γενική Συνέλευση θεωρείται απαραίτητη.

Για να δείτε το πρωτότυπο κείμενο της ανακοίνωσης πατήστε εδώ


12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι προστέθηκε η παρουσίαση της εισήγησης της κ. Χρυσάνθης Κουμπάρου - Χανιώτη, από την εκδήλωση – αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη, με θέμα: «Νίκος Καζαντζάκης: Ένα ανήσυχο πνεύμα.»

Για να την δείτε, πατήστε εδώ


10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι προστέθηκαν φωτογραφίες από την εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στις 4 Φεβρουαρίου 2012, στην ταβέρνα «Το Καντάρι».

Φωτογραφίες από την εκδήλωσή μας, μπορείτε να δείτε εδώ


04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι προστέθηκε η παρουσίαση της εισήγησης της κ. Χριστίνας Αργυροπούλου, από την εκδήλωση – αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη, με θέμα: «Ο Καζαντζάκης και η ελληνικότητα μέσα από την ταξιδιωτική του λογοτεχνία.»
Για να την δείτε, πατήστε εδώ


25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη με έδρα τη Γενεύη σας προσκαλούν σε φιλολογική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη για τα 55 χρόνια από τον θάνατό του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28/3/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά 'JEANNE D’ARC' (Eλ. Βενιζέλου 12Α , Πειραιάς).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 4 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30 μ.μ., στην ταβέρνα «Το Καντάρι» (Πύλης κ’ Δεληγιώργη 50, Καστέλα-Πειραιάς, τηλ. 210-4121619).

Σας περιμένουμε να κάνουμε μαζί το ξεκίνημα της νέας χρονιάς με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, με ελεύθερη κατανάλωση βαρελίσιου κρασιού και αναψυκτικών, με καλό φαγητό και κυρίως καλή παρέα.
Τιμή συμμετοχής : 23€ ανά άτομο.
Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ

14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί σε φιλολογική εκδήλωση «Νικηφόρος Βρεττάκος – 100 χρόνια από τη γέννησή του», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25/1/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά JEANNE D’ARC (Eλ. Βενιζέλου 12Α , Πειραιάς) με την τιμητική συμμετοχή του Κώστα Βρεττάκου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί την Τετάρτη, 6 Απριλίου και ώρα 19:00 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά JEANNE D’ARC (Ελ. Βενιζέλου 12Α Πειραιάς) σε ένα αφιέρωμα τιμής και μνήμης για τα 33 χρόνια από το θάνατο της διάσημης Ελληνίδας, της δικής μας, ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ.
Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί σε εκδήλωση – αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 08/12/2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά JEANNE D’ARC( Eλ. Βενιζέλου 12Α , Πειραιάς).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Προσφώνηση: κ. Ναούμ – Γιάνναρου Αικατερίνη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά, Διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ Κερατσινίου.
Προεδρείο: κ. Χαριτίδου Γεωργία, δ.φ., Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας.
"Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στα σχολικά εγχειρίδια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (1884-2010).", κ. Κουμπάρου - Χανιώτη Χρυσάνθη, δ.φ., Διευθύντρια 3ου Γυμνασίου Ρέντη.
"Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Το μοιρολόγι της φώκιας: Μια διδακτική προσέγγιση.", κ. Μαντάς Άγγελος, δ.φ., Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων.
"Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Όνειρο στο κύμα", κ. Μπέλλα Ζωή, δ.φ., τ. Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων.
"Το θέμα της θηλυκτονίας στη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη και το σύγχρονο κινηματογραφικό του παράλληλο στο ντοκιμαντέρ «Η κατάρα του να γεννηθείς γυναίκα» των Manon Loiseau και Alexis Marant.", κ. Σύρμου Ευανθία, φιλόλογος, Msc.

Ποιήματα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη απαγγέλλει ο κ. Μαρίνος Ιωάννης, καθηγητής του 4ου ΓΕΛ Κερατσινίου.
Στην εκδήλωση θα προβληθούν διαφάνειες, αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ «Η κατάρα του να γεννηθείς γυναίκα» των Manon Loiseau και Alexis Marant και αποσπάσματα από τη «Φόνισσα» του Κώστα Φέρρη.
Αποσπάσματα από τα κείμενα διαβάζει ο κ. Μαρίνος Ιωάννης , Καθηγητής του 4ου ΓΕΛ Κερατσινίου.

Στους εκπαιδευτικούς θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
ΝΑΟΥΜ-ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


31 NOEΜΡΙΟΥ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τις αρχαιρεσίες της 5/10/2010 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. Πρόεδρος: Ναούμ Αικατερίνη
2. Αντιπρόεδρος: Ηλιάδου Μαίρη
3. Γενικός Γραμματέας: Γεωργίου Γεώργιος
4. Ειδικός Γραμματέας: Καβουκλή Μαρία
5. Οργανωτικός Γραμματέας: Κορώνη Ελένη, Νίκας Ανδρέας
6. Ταμίας: Τσεβά Ιωάννα
7. Έφορος Βιβλιοθήκης: Κουτσούρη Σοφία


Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
ΝΑΟΥΜ-ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι στις 5 Οκτωβρίου 2010, ημέρα Τρίτη, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο 6ο ΓΕΛ Πειραιά (Αφεντούλη 5, Πειραιάς) από τις 9 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. Αιτήσεις υποψηφιότητας για το Δ.Σ. και το Ε.Σ. θα γίνονται δεκτές έως και την 1/10/2010 στο 6ο ΓΕΛ Πειραιά υπόψη κ. Καλλιόπης Τύλλιου (6ο ΓΕΛ Πειραιά, fax 2104511522, mail@6lyk-peiraia.att.sch.gr) και στο 4ο ΓΕΛ Κερατσινίου υπόψη κ. Μεταξίας Κωστούλα και κ. Ασημίνας Μπλαβέρη (4ο ΓΕΛ Κερατσινίου, fax 2104002616, mail@4lyk-kerats.att.sch.gr). Την αίτηση υποψηφιότητας μπορείτε να την κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του συνδέσμου στη διεύθυνση www. sfpeiraia.gr, στις Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις

Από την εφορευτική επιτροπή


22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι προστέθηκε άρθρο σχετικά με τις δραστηριότητες Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά για τα έτη 2008 εως 2010 στις Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις


22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί σε επιμορφωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 29/04/2010, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.30 μ.μ., στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά JEANNE D’ARC(Eλ. Βενιζέλου 12Α , Πειραιάς), με θέμα: "Εφηβική Λογοτεχνία."

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προσφώνηση: κ. Ναούμ – Γιάνναρου Αικατερίνη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά, Διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ Κερατσινίου.
Προεδρείο: κ. Σκιά Κατερίνα, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Πειραιά.
Σύγχρονο Εφηβικό μυθιστόρημα: Η διάσωση του νεαρού αναγνώστη." κΧατζηδημητρίου - Παράσχου Σοφία, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Πειραιά, Συγγραφέας.
Συζήτηση για το εφηβικό μυθιστόρημά της : Κάποτε ο κυνηγός (Έπαινος Ουνέσκο 1997,βραβείο Υπουργείου Πολιτισμού 1997 και βραβείο του Κύκλου ελληνικού παιδικού βιβλίου 1997), κ.Σαραντίτη Ελένη, Συγγραφέας.
Σύντομη παρουσίαση του έργου της κ. Ψαραύτη Λίτσα,Συγγραφέας.
Αποσπάσματα από τα κείμενα διαβάζει ο κ. Μαρίνος Ιωάννης , Καθηγητής του 4ου ΓΕΛ Κερατσινίου.
Στους εκπαιδευτικούς θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
ΝΑΟΥΜ-ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

25 IANOYΑΡΙΟΥ 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το άρθρο της Ε. Κορώνη σχετικά με το 36ο Πανελλήνιο συνέδριο της Π.Ε.Φ. προστέθηκε στις Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις


16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 22 Ιανουαρίου 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:30 μ.μ., στην ταβέρνα «Το Καντάρι» (Πύλης κ’ Δεληγιώργη 50, Καστέλλα-Πειραιάς, τηλ. 2104121619). Σας περιμένουμε να κάνουμε μαζί το ξεκίνημα της νέας χρονιάς με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, με ελεύθερη κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών, με καλό φαγητό και κυρίως καλή παρέα.

Τιμή συμμετοχής: 25€ ανά άτομο
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
Ναούμ Αικατερίνη: 2104316843, 2104002616, 6972662534
Γεωργίου Γεώργιος: 2104526607, 2104180812
Ηλιάδου Μαίρη: 2104522142, 6973852766
Κορώνη Ελένη: 2104113041, 2104111208

Από το Δ.Σ.

12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας προσκαλεί σε επιμορφωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 2/12/2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 μ.μ. στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά JEANNE D’ARC (Eλ. Βενιζέλου 12Α, Πειραιά), με θέμα:

"Προσεγγίσεις για το δημοτικό τραγούδι."

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προσφώνηση: κ. Ναούμ – Γιάνναρου Αικατερίνη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά, Διευθύντρια 4ου ΓΕΛ . Κερατσινίου.
Προεδρείο: κ. Μανώλης Μιλτ. Παπαδάκης, δ.φ., Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά. Εισαγωγή.
"Ανθρωπολογικά στη συνάντηση του Οδυσσέα με τη Ναυσικά..", κ. Φάνης Ι. Κακριδής, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
"Η διδασκαλία του δημοτικού τραγουδιού: μια άλλη προσέγγιση.", κ. Θεόδωρος Νημάς, δ.φ. , Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων.
"Το δημοτικό τραγούδι στη μοντέρνα ποίηση.", κ. Ανθούλα Δανιήλ, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, Συγγραφέας, Κριτικός Λογοτεχνίας.
Αποσπάσματα από τα κείμενα διαβάζει ο κ. Μαρίνος Ιωάννης, Καθηγητής του 4ου ΓΕΛ Κερατσινίου.
Συνοδεύει στο πιάνο η κ. Παρασκευή Χέλμη, Φιλόλογος , Καθηγήτρια του Πειραματικού Λυκείου Νικαίας.
Τραγούδια ερμηνεύει η μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Κερατσινίου Χέλμη Μαρίνα.
Δημοτικοί-παραδοσιακοί χοροί από τις μαθήτριες της Ελληνογαλλικής Σχολής JEANNE D’ARC.
Τους χορούς δίδαξε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής της Σχολής κ. Δήμητρα Κανελλοπούλου.

Στους εκπαιδευτικούς θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Σας γνωστοποιούμε ότι ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά διαθέτει δική του ιστοσελίδα την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε στη διεύθυνση http://www.sfpeiraia.gr. Μέσα από την ιστοσελίδα μας θα ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του Συνδέσμου. Επίσης, μπορείτε να βρείτε το καταστατικό μας, την αίτηση εγγραφής μέλους, άρθρα, μελέτες, εισηγήσεις σεμιναρίων, βιβλιοκριτική, βιβλιοπαρουσιάσεις και διάφορα χρήσιμα links για το επιστημονικό και διδακτικό έργο των φιλολόγων.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά έχει το δικό του forum. Μπορείτε να αναπτύξετε οποιοδήποτε θέμα επιθυμείτε. Μην ξεχνάτε ότι για να δημοσιεύετε ένα καινούριο ή μια απάντηση σε ένα ήδη υπάρχον πρέπει να έχετε γραφτεί στο σύστημα (πατώντας Register και συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας). Μπορείτε να επικοινωνείτε οποιαδήποτε στιγμή μαζί μας για οποιoδήποτε πρόβλημα.


12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Καλωσορίσατε! Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πειραιά σας καλωσορίζει στον καινούριο του δικτυακό χώρο. Πλοηγηθείτε μέσω του μενού σε όποιο θέμα επιθυμείτε. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε οποιαδήποτε στιγμή μαζί μας για οποιαδήποτε παρατήρηση, σχόλιο. Καλή πλοήγηση!